Varbergs tingsrätt.
I dag börjar rättegången mot den man som misstänks ha utsatt sin familj för grov misshandel. Foto: Jennie Persson/Sveriges Radio.
Brutalt våld mot barn

Pappan nekar till våld med piska och järnrör

0:47 min

I dag börjar rättegången mot den man i Falkenberg som under flera års tid ska ha utsatt sin familj för grov misshandel. Mannen nekar till brott.

– Det handlar om flera fall av misshandel som pågått under en längre tid och det är flera personer som har varit utsatta som är närstående till gärningsmannen, sa åklagare Andreas Bergman, i samband med att åtalet mot mannen väcktes.

Flera av de drabbade är barn. Bland annat ska barnen blivit misshandlade med flera olika tillhyggen.

Till exempel ska barnen vid flera tillfällen blivit fastbundna och misshandlade med järnrör och piska. 

Läs mer: Misstänks plågat familjen med järnrör och piska

Men mannen, som är i 50-årsåldern, nekar till brott. 

– Min huvudman förnekar alla misstankar, i stort sett. Det är ett undantag. Åklagaren ska nu höra vittnen och målsäganden, säger advokat Jan Ahlström. 

Hur ställer han sig till målsägandes berättelser om misshandeln som pågått under flera år?

– Han menar att det är en ihopdiktad historia från början till slut. Han menar att familjen har haft det lite problematiskt, det är hans uppfattning, säger Jan Ahlström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".