Lars Lagerkvist vd på eon
Lars Lagerkvist Foto: Eon.

Eons vd tafsade på julfest – ber om ursäkt

"Han la handen på kvinnans rumpa"
2:29 min

Eljätten Eons toppchef Lars Lagerkvist går ut i ett mejl till personalen och ber om ursäkt för att han var "alldeles för närgången" mot en kvinna på företagets julfest.

Eon har drygt 46.000 kunder i Halland.

Det var efter att kvinnan vunnit ett lotteri på festen och i pris fått en dans med toppchefen på scenen inför alla, som han "tafsat grovt på henne", enligt vittnen. 

– Det fanns ett lotteri med olika vinster och så drogs kvinnans namn ur tombolan. Då kom konferencieren på att vi kunde börja med en dans. Och då startade dansen och Lars dansade inför 700 festdeltagare. Då la han handen på kvinnans rumpa, säger Johan Aspegren, som är kommunikationschef på Eon till P4 Halland. 

Vad säger detta om kulturen på Eon?

– Den reaktionen vi har fått internt visar faktiskt på att vår kultur är väldigt starkt mot ett sådant här beteende. Det är naturligtvis helt oacceptabelt, än värre att en chef gör en sådan sak.

Hur har man tagit hand om kvinnan? 

– Lars har naturligtvis pratat med kvinnan och han är djupt ångerfull. 

Lars Lagerkvist, som i januari tillträder officiellt som en av företagets två högsta chefer, skriver i mejlet att hans beteende på julfesten går "stick i stäv med Eons värdegrunder".

Aftonbladet var först med att berätta om nyheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".