Familjen är i akut behov av bostad och har lagt upp en Blocketannons.
Oscar Back har fått tips på tillfälliga boendelösningar, men hoppas kunna hitta något permanent. Foto: Privat/Skärmdump.

"Vi har fått ett enormt stöd"

Letar desperat efter bostad: Har några nödlösningar
2:11 min

Oscar och Amanda har en multihandikappad son som behöver vård dygnet runt. De söker desperat efter en lägenhet till familjen och tar tacksamt emot tips.

– Vi har fått ett enormt stöd, det har hjälpt väldigt mycket. Vi har fått en del tips, mest om tillfälliga lösningar. Men vi är glada för alla tips vi kan få, säger Oscar Back.

Oscar Back har tillsammans med Amanda Käll en multihandikappad son som kräver mycket vård. Efter ett missförstånd visade det sig att de inte får bo kvar i lägenheten de har nu i ännu ett år, utan måste lämna den i slutet av januari. 

Nu letar Oscar och Amanda efter en ny bostad i Oskarström utanför Halmstad. Men eftersom deras son kräver mycket vård måste de ha en ganska rymlig lägenhet. 

Läs mer: Desperat jakt på bostad: Familjen kan splittras

– Vi har ingenting bestämt än, men vi har några nödlösningar som alternativ. Om inget dyker upp så tar vi ju en nödlösning, säger Oscar Back. 

Hur går ni vidare nu? 

– Vi fortsätter söka med ljus och lykta. Sen har vi ett par alternativ för att köpa oss lite tid, och det får vi ta om det inte kommer något annat inom kort. Men snart är det januari, och då är det bara en månad kvar. Så vi har inte så mycket tid på oss nu. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".