Johanna Wigermo, ridskolechef på Varbergs ridklubb
1 av 2
Johanna Wigermo, ridskolechef på Varbergs ridklubb. Foto: Maria Loewen/Sveriges Radio.
Luciatåg till häst.
2 av 2
Varbergs Ridklubb är årets ridskola. Foto: Lotta Månsson

Varbergs Ridklubb är årets ridskola

"Vill vara mer än bara en ridskola"
0:53 min

Varbergs ridklubb har utsetts till årets ridskola och får därför ett utbildningsstipendium på 40 000 kronor.

Priset delas ut i samband med Ryttargalan i Göteborg i februari. Årets Ridskola utses efter nomineringar från ridsportsverige.

– Varberg är i många delar ett skolexempel på framtidens ridskola, säger Markku Söderberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Anläggningssektion som står bakom utmärkelsen i ett pressmeddelande.

Gott samarbete och en välkomnande atmosfär är två av flera kryddor som gör att Varbergs Ridklubb fått äran att utses till Årets Ridskola med ett pris på 40 000 kronor.

– Det är fantastiskt roligt, såklart. Det blir som en bekräftelse på att man jobbar rätt och gör bra saker. Och det är extra roligt att få uppmärksamhet för det, säger Johanna Wigermo, ridskolechef på Varbergs ridklubb.

Bakom utmärkelsen står Svenska Ridsportsförbundets Ridskole- och anläggningssektion och Folksam efter att ridskolan valts ut bland nomineringar från Ridsportsverige.

– Vi har ett motto att hela tiden jobba med att vara mer än bara en ridskola. För oss innebär det att skapa olika typer av aktiviteter som passar för olika typer av ryttare, säger Johanna Wigermo.

Så här lyder motiveringen:
För en föredömlig, flexibel och framgångsrik ridskoleverksamhet med en genuint välkomnande atmosfär. Genom vinnande samarbeten, målmedveten styrning och en tydlig röd tråd erbjuder Varbergs Ridklubb en varierad ridskoleverksamhet för alla. Med säkerhet i fokus och efter elevernas och hästarnas unika förutsättningar. Hästlekis, prova på-grupper, happy-hours, speciallektioner, seniorgruppen ”de återuppstigna” och möjligheten att testa egen häst är bara en bråkdel av utbudet hos den kreativa klubben. Varbergs Ridskola är ett kunskapscentrum som alltid vill mer. En formel för framtidens ridskola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".