Abdul Qadeer Ahmady och Viktoria Hägg
Abdul Qadeer Ahmady och Viktoria Hägg på en drop in-intervju. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.

"Det enda jag vill är att gå på intervju"

Jobbsökande: Uppskattar att HFAB kommer med detta initiativet
1:51 min

HFAB provar ett nytt koncept i rekryteringsbranschen – drop in-intervjuer. Och hittills har det varit uppskattat av såväl sökande som arbetsgivare.

Fastighetsbolaget HFAB söker personal, och provar att låta de arbetssökande komma på drop in-intervjuer. Intervjuerna fungerar lite som speed dating och de arbetssökande får komma på snabba och spontana intervjuer som inte behöver bokas i förväg. 

– Det går jättebra. Jag uppskattar att HFAB kommer med detta initiativet. Det öppnar dörrar till de som inte har en chans att komma på intervju, säger Abdul Qadeer Ahmady, som under fredagen valde att komma på en drop in-intervju.

Jag har blivit besviken på att skicka ansökan till jobb jag söker. I det personliga brevet skriver jag: det enda jag vill är att få komma på intervju, resten fixar jag själv. 

Viktoria Hägg är HR-chef och rekryterare på HFAB och hon håller med Abdul om att drop in-intervjuer öppnar dörrar för jobbsökande. 

– Dels för att man får en extra chans, man själv kan påverka att komma hit och prata. Det är väldigt varierat, vi har många tjänster ute nu och det är både chefstjänster och medarbetartjänster. Så det är många olika personer som passar på att komma hit.

Hur har det gått hittills? 

– Det har varit väldigt bra. Förra fredagen var det ungefär 50 personer som kom hit, och det gör det nog i dag också, säger Viktoria Hägg.

Av de som kommer på drop in-intervju ser hon en hel del potential. 

– Man ser en del perfect matches, så det är kul. Man ser också en hel del intressanta personer som man kanske inte har ett jobb för nu, men som man är väldigt glad att man fått möjlighet att träffa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".