Camilla Jacobsson står med två förpackningar julpynt i famnen och en bild på fasaden som är upplyst med gröna och röda prickar. Splitbild.
Camilla Jacobsson hoppas att belysningen som tidigare lyste upp husets fasad kommer tillbaka. Foto: Anton Berglund/Sveriges Radio och Privat.

Tjuvar stal Camillas julbelysning: Känner mig otrygg

"Hela fasaden var upplyst"
2:40 min

Husets fasad var upplyst i rött och grönt. Men för en vecka sedan stal någon Camilla Jacobssons julbelysning.

Den senaste tiden har julpynt blivit stulet vid ett par tillfällen. Det rör sig om olika typer av julbelysningar, som till exempel ljusslingor, som försvunnit från familjer i Halmstad. 

Camilla Jacobsson är en av dem som drabbats. För ungefär en vecka sedan blev hon bestulen på en julfasadbelysning.

– Vi märkte att vår julbelysning hade blivit stulen. Vi hade röda och gröna prickar på vårt hus, och det var jättefint, säger Camilla Jacobsson. 

Hur kändes det? 

– Det är väldigt ledsamt, för vi ville ha något extra i backen, säger Camilla och berättar att många av hennes grannar saknar den upplysta fasaden. 

Camilla har polisanmält händelsen, men polisen i Halmstad har inte hört talas om stölder av julpynt. Men eftersom Camillas anmälning kodas som "stöld" kan det finnas fler fall där polisanmälan ser ut att vara en stöld av vanliga lampor. 

– Vi har inte fått in några anmälningar gällande stöld av julgranspynt, dekorationer eller dylikt från trädgårdar, säger Simon Magnusson, som är polis. 

Om man är med om detta, vad ska man göra då? 

– Vi uppmanar till att man gör en polisanmälan, vilket skulle underlätta för oss om vi skulle upptäcka en intressant person med en tomte i skuffen så kan vi jobba vidare på det.  

Camilla hoppas att hennes belysning kommer tillbaka. 

– Jag hoppas att de har gott hjärta så de lämnar tillbaka sitt stöldgods. Jag hoppas att tomten kommer till mig. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".