En travhäst kördes på utanför Kvibille.
En travhäst kördes på utanför Kvibille. Foto: Anton Berglund/Sveriges Radio.

Två travhästar döda i trafikolycka på E6

"Det kom som en chock"
2:26 min

Under tisdagen kördes två hästar på utanför Kvibille, efter att de rymt från en hästgård i närheten. Nu visar det sig att det var två travhästar som dog i olyckan.

En häst blev påkörd och dödad av en sjuktransport på motorvägen mellan Getinge och Kvibille. Ytterligare en häst blev påkörd och dödad vid avfarten till Kvibille vid Fastarp. 

De båda hästarna var travhästar tränas av Johan Untersteiner, som bor i Kvibille. 

– Det är klart att det kommer som en chock. Personalen ringde mig tidigt i morse och sa att några hästar hade hoppat ut från sin hage och var borta, säger Johan Untersteiner till P4 Halland.

Kort därefter fick Johan Untersteiner veta att två av hästarna som hade rymt hade blivit påkörda. Det var sammanlagt sex hästar från gården som rymde, men man lyckades fånga in fyra av hästarna och återförde dem till gården. 

Läs mer: Ambulans krockade med häst vid E6

– Hästarna kom mot färdriktningen i mörkret, och det blev så illa så de krockade med bilarna. Det är en väldigt tråkig situation för alla inblandade, säger Johan Untersteiner.

Vad betyder detta för stallet? 

– Det är alltid svårt att sätta ett värde på ett djur. Men det är de drabbade ägarnas förlust, säger Johan Untersteiner. 

Johan Untersteiner säger att det var hästarna Catwalk In och Brassica Rose som dog. Catwalk In, ett femårigt sto, har bland annat tävlat i V75. På de 43 starter hästen gjorde i sin karriär tjänade hon totalt in nästan 900 000 kronor.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".