Bengt Åke Torhall från Torups bandyklubb.
Bengt Åke Torhall från Torups bandyklubb. Foto: Muhamed Ferhatovic

Spelarbrist i Torups bandyklubb

"Vi vill inte lägga ner A-laget"
1:42 min

Det är spelarkris i Torups bandyklubb. Laget har de senaste veckorna inte kunnat få ihop ett lag och har därför tvingats skjuta fram flera av de inledande matcherna.

– Det är jobbigt. Några av A-lagspelarna från förra året har sagt att de vill stå över denna säsongen, jag hoppas däremot att vi kan lyckas övertala vissa av dem att spela klart säsongen, säger Bengt Åke Torhall som jobbar inom föreningen. 

Torups bandyklubb spelar i division 2 och skulle inlett seriespelet den tredje december borta mot Slottshov. Men de fick skjuta upp matchen för att det inte fanns tillräckligt med spelare. Två följande matcher fick också skjutas upp och oron är stor inom föreningen.

Bengt Åke Torhall säger att det vore en tragedi att behöva lägga ner A-laget och därför jobbar han och resten av styrelsen hårt för att få tag i fler som vill spela. Bland annat har man samarbete med ett lag från Jönköping, förhoppningen är att få låna spelare från dem. 

– Det innebär att vi kanske kan få spelare från dem, problemet är att det kolliderar med deras matcher så vi får se hur det går. Vi vill inte lägga ner A-laget här, säger Bengt Åke Torhall. 

Förutom eventuella spelare från Jönköping så ska styrelsen ringa till forna Torup-spelare och övertalat dem att spela med dom säsongen ut. Målsättningen är att ha ett lag till nästa fredag då det är match mot Mölndal. Men trots spelarbristen på seniornivå, så finns det en ljusning för bandyn i Torup på längre sikt. 

– Vi har ett trettiotal ungdomar som tränar, de är framtiden. Men det kommer ta många år innan de blir seniorer och kan föra bandyn vidare, säger Bengt Åke Torhall. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".