Loggan ska ändras: Hylte företagshotell ska det numer heta. Foto: Göran Frost/Sveriges Radio
1 av 3
Loggan ska ändras: Hylte företagshotell ska det numer heta. Foto: Göran Frost/Sveriges Radio.
Platschef Jan Lundsten i, numera, Gno Techs lager. Foto: Göran Frost/Sveriges Radio
2 av 3
Platschef Jan Lundsten i, numera, Gno Techs lager. Foto: Göran Frost/Sveriges Radio.
Bilrekonditionering i nedervåningen av AJs före detta lager. Foto: Göran Frost/Sveriges Radio
3 av 3
Bilrekonditionering i nedervåningen av AJs före detta lager. Foto: Göran Frost/Sveriges Radio.

AJ:s gamla lager i Hyltebruk sjuder av liv igen

"95 procent är uthyrt"
1:40 min

Fem år efter att AJ-produkter flyttade verksamheten från Hyltebruk till Halmstad, är nästan alla utrymmen i den stora anläggningen intill Nissastigen fulla igen.

– Det har gått långt över förväntan! Vi trodde inte att det skulle gå så fort att fylla lokalerna, säger Jan Lundsten, platschef och den som drivit projektet att skapa ett företagshotell i den stora anläggningen.

Trioplast, Gnotec, AlphaCE, Hylte kommuns revisorer, Hylte sport och event, Lotus Rekond, Post nord och senast en bokbindare finns i dag i de före detta lagerhallarna och kontorsutrymmena i företagshotellet som skapats efter AJ Produkter i Hyltebruk.

– Innan flytten arbetade på lagret 35, på kontoret 55 – 60 personer. I dag är vi lite över 200 här med alla skolelever, berättar Jan Lundsten.

Hur ser du på betydelsen av att företagshotellet finns?

– Det har väldigt stor betydelse för Hyltebruk, och också för bygden runt omkring att det finns lokaler att kunna flytta in i om någon växer. Som Gnotec i Kinnared. Hade de inte fått lokalerna här tror jag inte de hade haft sitt lager i denna kommunen utan fått verka i nån annan kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".