Rajko Stankovic
Rajko Stankovic vill fortsätta sälja korv. Foto: Anton Berglund/Sveriges Radio.

Rajko vill fortsätta sälja korv – kommunen kan ta nytt beslut

"Jag har jobbat här 20 år och delat glädje"
2:47 min

Rajko Stankovic har sålt korv på samma ställe i centrala Halmstad i 20 år, men kan nu tvingas flytta. Men politikerna öppnar för att ändra sitt beslut.

Under fredagsförmiddagen har det pågått en stor manifestation för att stötta Rajko Stankovic som inte längre får står kvar vid korsningen Klammerdammsgatan –  Köpmansgatan i centrala Halmstad där han sålt korv i 20 år. 

– Det känns väldigt, väldigt bra. Jag vill säga att mitt hjärta är väldigt stort idag. Det är en gång i livet och det är i dag, säger Rajko Stankovic. 

På måndag ska politikerna i Halmstad ta upp framtiden för korvförsäljaren Rajko Stankovic. 

– Nu har vi uppenbarligen tagit ett beslut som folk inte tycker om, jag har inga problem med att ändra beslutet. Är det så majoriteten av Halmstadborna tycker, då ändrar vi det, säger Lars Püss (M), som är ordförande i teknik- och fritidsnämnden i Halmstad.

Rajko Stankovic är överraskad och glad över att så många har kommit för att visa sitt stöd. 

 – Jag vill fortsätta, jag vill lyssna på folket, säger Rajko Stankovic.

Jag har jobbat i 20 år och jag delar och sprider glädje! Du ser hur mycket folk som är här! Det betyder att folk tycker om mig!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".