Sebastian Nilsson, som kommer ge en krona/kram han får till välgörenhet.
Sebastian Nilsson har ett lite annorlunda nyårslöfte. Foto: Maria Loewen/Sveriges Radio.

Han skänker en krona för varje kram han får

"Jag känner lite skyldighet"
3:03 min

Världens elände under 2016 har fått Sebastian Nilsson från Varberg att skänka en krona till välgörenhet för varje kram han får under hela 2017.

Sebastian Nilsson följde medierapporteringen under 2016 och känner sig trött på hat, fattigdom, fördomar om flyktingar och kvinnoförtryck bland annat. 

– Det har gjort att jag känt mig skyldig att göra skillnad. Och jag kan faktiskt göra något åt det, säger han. 

För varje kram som Sebastian får under 2017 så kommer han att lägga undan en krona som han i slutet av året kommer att skänka till en eller flera hjälporganisationer. 

Varför just kramar? 

– Kramar behövs alltid. En kram är så mycket mer än en kram – det kan göra någons dag!

Hela nyårslöftet har han lagt upp på sin Facebook-sida och för varje gillamarkering och för varje delning vill han skänka en respektive fem kronor. 

Sebastian, som arbetar på en matvarubutik i Varberg, säger att han själv inte tjänar så jättemycket, men att det räcker gott för honom.

– Jag har räknat med att skänka några tusen. Jag har så att jag klarar mig, och det är inte mycket pengar. Det är mycket mer för de som inte har några pengar alls, och som inte har en chans till ett riktigt liv. Det är klart man vill hjälpa dem, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".