Teater Halland gör musikal med Per Gessles musik

1:25 min

Igår fick Teater Halland klartecken från Per Gessle om att använda hans musik i sin kommande musikal Halland Love Stories <3.

– En stor satsning som vi påbörjar under hösten men som kommer ha premiär nästa vår är en föreställning som jag kallar Halland Love Stories, säger teaterchef Anna Sjövall.

Där ska vi samla kärlekshistorier från hallänningar! 

Hur ska ni göra detta?

– Vi ska bege oss ut på arbetsplatser, köpcentra och på nätet och samla historier från publiken. Jag tror det finns helt fantastiska berättelser och vi vill lära känna publiken. 

Musiken i musikalen kommer bestå av Per Gessles låtar. Anna Sjövall berättar att det blir en hyllning av och en kärleksbomb till Halland. 

– Per Gessle tyckte det lät som en väldigt rolig och fin idé. Musikalen kommer bestå av hans svenska låtar, lite som en annan variant av Mamma Mia! 

Den 2 mars 2018 kommer föreställningen att ha premiär och fram till dess kommer teatern att samla in hallänningarnas egna kärlekshistorier. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista