Krasslig "trial-Eddie" hoppfull inför final

0:59 min

X-trialföraren Eddie Karlsson från Gällinge i Kungsbacka har chans att ta sitt femte Sm-guld när finalen i X-trial avgörs i eftermiddag. i samband med Sm-veckan i Söderhamn. Men han har stött på problem...

i samband med Sm-veckan i Söderhamn. Men han har stött på problem, han känner sig nämligen halvdåsig, säger han.

 Halvdåsig?

– Ja, jag får gå och käka tabletter här, jag har haft 40 graders feber hela veckan.

Aj då. Men du kan tävla ändå?

– Ja, jag får försöka göra det. Det är ju mitt jobb detta, säger han. 

Eddie Karlsson från Gällinge i Kungsbacka, som till vardags numer bor och tränar i Spanien under större delen av året. SM-semifinalen och finalen avgörs från 17-tiden i eftermiddag.

Men först måste han ta sig vidare från semifinalen dit Eddie Karlsson tog sig efter att felfri ha vunnit kvalet överlägset.

Du vann ändå kvalet och känner dig fortfarande lite dåsig. Hur påverkar det här dina chanser till att vinna ytterligare ett SM-guld?

– Det påverkar en hel del, men fördelen är ju att jag är mer fokuserad på min förkylning än på tävlingen, så jag rusar inte upp mig för småsaker, säger Eddie Karlsson.

Eddie Karlsson är regerande svensk mästare efter segern i SM-veckan förra året.

I april 2015 skadade trialstjärnan Eddie Karlsson sig illa under en träning i Kungsbacka. 19-åringen ramlade av cykeln och slog huvudet i en sten.

Följden: splittrad näsa, brutet okben, övertänder som flyttat sig in i munnen samt tio sydda stygn. Han gjorde comeback ca 1,5 månad senare.

I X-trial så ska föraren med hjälp av trialmotorcyklar ta sig genom en bana uppbyggd av konstgjorda hinder på tid utan att sätta i fötterna.