Mikael Kahlin, socialnämndens ordförande i Laholm.
Mikael Kahlin. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.
Oro i Laholms kommun

Socialnämndens framtid på agendan i Laholm

0:57 min

Moderaterna i Laholm vill ha tillbaka ordförandeposten i socialnämnden. Nu ska nämnden ta ställning till förslaget som kan tvinga bort Mikael Kahlin.

– Vi är många som reagerar väldigt starkt på detta, för detta är ett sätt att schackra med demokrati. Jag vill att vi löser detta på ett moget sätt. Jag har rätt till min åsikt i det här, säger Mikael Kahlin till P4 Halland. 

Förslaget har författats av demokrati- och organisationsberedningen. Det går i korthet ut på att göra om uppdragen för socialnämnden samt  miljö- och byggnadsnämnden och därefter välja om ordföranden och ledamöterna.

Socialnämndens ordförande Mikael Kahlin lämnade Moderaterna i början av året för att ansluta sig till partiet Medborgerlig samling. Samtidigt har han behållit ordförandeposten i socialnämnden. 

På en presskonferens i början av februari, som P4 Halland inte var inbjuden till men som Laholms Tidning bevakade, ska Jonas Hellsten (M), demokrati- och organisationsberedningens ordförande, ha lämnat följande förklaring:   

– Rent ut sagt, så gör vi detta för att Mikael Kahlin vägrar lämna uppdraget. Han företräder inte längre Alliansen så han sätter folkviljan ur spel.

– Under normala förhållande hade man lämnat sitt uppdrag, men det bygger också på att man har en dialog och diskuterar synpunkter och problem, och sen har man ett avslut. Men så länge jag inte får något avslut sitter jag kvar, säger Mikael Kahlin.

Frågan ska slutligen avgöras av Laholms kommunfullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".