Bråk på gymnasieskolan i Falkenberg

1:56 min

Flera elever ska ha varit inblandade i ett bråk på gymnasieskolan i Falkenberg. Polisen söker nu två killar på en moped.

Enligt skolans personal är det mycket ryktesspridning bland eleverna.

– Det finns inte så många sakliga uppgifter kring det här bråket, säger Johan Davidsson, P4 Hallands reporter på plats i Falkenberg.

Enligt uppgifter till polisen ska det ha varit ett bråk med ett stort antal elever. Men verksamhetschefen för gymnasieskolan i Falkenberg tonade sedan ner att så många som 15 personer ska ha varit inblandade i bråket på skolan i eftermiddag.

– Det stod många runt omkring men det var bara två grabbar som deltog i själva bråket, säger Ulf Olsson till P4 Halland.

Han bekräftar nu också att upptakten till bråket troligen var ett svartsjukedrama.

Personalen larmade polisen i samband med bråket.

Därefter ska det ha anslutit fler personer.

– Det kommer en moped på platsen och på mopeden så färdas det två personer. I röran pratas det om att någon på mopeden ska ha en pistol, säger Thomas Fuxborg.

Han påpekar att det rör sig om obekräftade uppgifter.

– Det är ingen som har sett någon pistol, men det pratas om det. 

Läs mer: En misstänks för olaga hot efter skolbråk

I samband med att lärarna kommer ut försvann de två personerna på mopeden iväg från platsen. 

– Bråket ska tydligen handlat om någon form av svartsjukehistoria. 

12.32 kom larmet in till polisen. Enligt presstalesmannen ska det nu ha lugnat ner sig på platsen.

P4 Halland har varit i kontakt med Maria Wolfhagen, en av skolans rektorer, som bekräftar att det har varit ett större bråk på skolan. Hon säger att det inte ser ut att påverka resterande elevers undervisning. 

Ingen person ska ha kommit till skada. Polisen jobbar nu efter att det kan ha förekommit någon form av olaga hot, och arbetar med att få tag på en person som kan vara målsägande, säger Thomas Fuxborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista