Hyreshus i Hyltebruk vann pris

2:07 min

Hyreshuset på Storgatan 4 i Hyltebruk är Årets bästa renoveringsobjekt. Huset ägs av Hyltebostäder.

Tobias Larsson, förvaltningschef på Hyltebostäder, visar stolt upp renoveringsobjektet på Storgatan 4 i Hyltebruk. Numer är huset färdigt och helt moderniserat med hissar till alla våningsplanen säger Tobias Larsson. När han i går kväll fick nyheten om att Hyltebostäder blivit Årets bästa renoveringsobjekt blev han väldigt glad.

– Jag blev jätte, jätteglad! säger han till P4 Halland.

Har alla råd att bo här?

– Hyresnivån är mellan, för den minsta lägenheten, 5340 kronor och för den största lägenheten 8600 kronor. Så vi har ett spann som man kanske kan tycka är okej.

Tobias Larsson tror att de vann för att de lyckades uppnå sina mål i projektet så som tillgänglighet men också att de behöll så många originaldetaljer såsom fiskbensparketten.

Klas Johansson, chef på Hyltebostäder, sa tidigare under tisdagen till P4 Halland att:

Det är det största sättet om man är i fastighetsbranschen att bli uppmärksammad på. Det är väldigt stort.

Det är allmännyttans intresseorganisation Sabo som utsett ombyggnaden till landets bästa tillsammans en renovering som Botkyrkabyggen har gjort i Fittja.

"Med framtidstro, stolthet och med ansvar för ortens utveckling har företaget omvandlat tomma lägenheter och lokaler till en helt uthyrd byggnad". Så lyder delar av juryns motivering.

Varför tog man beslutet att ändra på Storgatan 4?

– Det var otillgängligt och man behövde ett alternativ till alla fina bostadsrätter i grannkommunerna, säger Klas Johansson.

Hur kunde ni motivera att göra ombyggnationen?

– Det var framför allt politikerna som ville få till arbetet, för att skapa ett alternativ. Unga människor kan köpa hus och gamla människor kan behålla dem och flytta in till något bekvämare, säger Klas Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista