Marija Löfgren med dotter och häst split
Foto: Privat.

Marija utan vatten – orolig för barn och djur

2:12 min

En vattenläcka ställer till det i Rydöbruk. Marija Löfgren är en av dem som drabbats.

– Det påverkas en hel del, för jag har dels en dotter på fem månader som ska ha välling, och så har jag djur. Hästarna i stallet framför allt straffas av det. 

Men trots vattenläckan har hon haft lite vatten i kranen.

– Jag har fixat så tösen får välling, hundar och katter och hästen har vatten, säger hon.

Hur länge klarar du dig utan vatten? 

– Jag hade gärna velat duscha ikväll. Men de har satt ut tankar i Rydö, så man kan gå och ta vatten. Men sist det var vattenläcka tog det slut, så då hade vi inget vatten i alla fall. Och det tog väldigt lång tid innan de kom och fyllde på. 

Vad skulle du göra om det inte kommer vatten?

– Då får jag åka till räddningstjänsten i Hylte, om vattnet tar slut i tankarna i Rydö. Men det hoppas jag att jag ska slippa, för då får jag ta bussen. Det är inte så lätt att sitta på en buss med barnvagnar och massa dunkar. 

Marija Löfgren hoppas att vattnet kommer tillbaka så snart som möjligt, och hon är orolig.

– Ja, det är jag såklart. Framför allt för att dottern inte ska ha vatten. Jag hoppas de får igång det igen. Det är inte bara vi som drabbas. Rydö är inget jättestort samhälle, men vattentankarna håller inte så länge. Det är dumt och det är inte första gången. 

Hon berättar att hon varit med om vattenläckor tidigare.

Då kommer det andra som mest tänker på sig själva och tar hur många dunkar som helst med vatten, medans vi andra knappt får en flaska. Det är ingen som håller koll på det.

Hon tycker kommunen har varit dålig på att gå ut med information om vattenläckan. 

– Jag tycker de borde se till så de vet att det finns vatten till alla, eller att man får hjälp om man inte kan ta sig någonstans för att hämta vatten. Att man kan få ringa till någon och be om hjälp med att få hem vattnet. Jag kan inte bära massa dunkar och den lilla tösen, det går inte!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".