Elever startar företag på skoltid

1:02 min

188 utställare och ca 4000 besökare sammanstrålade i dag på Halmstad Arena. Utställarna var alla gymnasieelever som valt att testa hur det är att starta ett företag på skoltid.

Gymnasieeleverna ställer själva ut sina produkter och många delar ut eget tryckmaterial.

Enligt Ida Thorén, regionchef på Ung Företagsamhet i Halland, är det totalt 618 elever från hela Halland som ställer ut. 

Varför ska man göra det här?

För att öva på sin företagsamhet och skapa nätverk för framtiden. 

Ett av företagen som ställer ut är Gottekorgen UF som vann årets marknasföring på Ung Företagsamhet. Företagets koncept är att fylla en delikatesskorg med lokalt producerade produkter ifrån Falkenberg som passar hela familjen. 

Hur lyckades ni vinna?

– Vi satsade väldigt mycket på marknadsföring för att få vårt företag att synas och för att skapa en större kundkrets, säger Mimmi Hannell och Amanda Wennerström, två av tre ur företagsledningen för Gottekorgen UF.

Det var inte helt lätt att hitta en idé som passade de unga företagsledarna men de visste säkert att de ville göra något med anknytning till Falkenberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista