Burn Bright.
Årets halländska UF-företag: Burn Bright. Foto: Pressbild/Linn Persson

Miljötänk gav företaget plats i SM

3:13 min

Företagets hållbara koncept, med miljövänliga ljus, tog dem vidare till SM i Ungt företagande.

– Vi har lagt ner mycket tid på vårt företag, och samarbetat och jobbat väldigt hårt för att komma så här långt så det känns otroligt roligt att få den bekräftelsen, säger Embla Jansson som är med och driver företaget Burn Bright.

För henne och hennes kumpaner från Aranäsgymnasiet, Tova Gustavsson, Emelie Rönnqvist och Matilda Nilsson, är miljötänket väldigt viktigt. Därför valde de att satsa på miljövänliga ljus.  

– Vi kom fram till att ljus är omtyckt i Sverige eftersom det är ett mörkt land. Men vi var tvungna att utveckla det till något speciellt. Då kom vi på att de skulle ha en sprakande veke så att det låter som en brasa när man eldar.

Flera representanter från Halland kommer representera länet under SM i UF, som hålls den 8-9 maj i Stockholm. 

Motivering:
”Bolaget har vidareutvecklat en produkt som finns i alla våra hem och har därigenom skapat ett modernt hållbart koncept. Med värme, gemenskap och smart refill bygger man kundlojalitet. Ett vinnande team för en ljus framtid! ”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".