Hylte/Halmstads Lushtaku stängs av

1:09 min

Landslagsmeriterade Dardan Lushtaku i Hylte/Halmstad volley, har anmälts till Svenska Volleybollförbundets juridiska nämnd för osportsligt uppträdande mot två domare.

Lushtaku ska alltså ha gjort sig skyldig till osportsligt uppträdande mot domarparet i den första kvartsfinalmatchen i herrarnas SM-slutspel mellan Sollentuna VBK och Hylte/Halmstad.

En anmälan har nu skickats in av Sollentuna VBK.

En eventuell avstängning av Dardan Lushtaku skulle vara ett rejält avbräck för Hylte/Halmstad.

Klubben håller nu på att analysera det som hänt.

Ordförande Leif Nilsson vill inte kommentera själva händelsen just nu:

– Sitter en på läktaren hör man inte vad som sägs på planen. En kan ha en uppfattning om att det där kanske inte var riktigt bra, men mer vet jag inte, säger han till P4 Halland.

Den juridiska nämndens beslut gör att Dardan Lushtaku tills vidare, från 21 mars 2017 fram till dess den juridiska nämnden har fattat sitt beslut i bestraffningsärendet, inte får delta i tävling eller uppvisning i volleyboll, det skriver Hylte/Halmstad i ett pressmeddelande. 

Och den här avstängningen påverkar, enligt ordföranden, laget inte nämnvärt:

– Naturligtvis påverka det ju på det sättet att Dardan är ju landslagspassare och han är Sveriges bäste passare, men jag tror att det finns ett väldigt starkt go i laget. Och vi ska komma ihåg att vår andrepassare Fredrik Holgersson, han är absolut inte dålig, säger Leif Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista