Hylte/Halmstad spelar mot Falkenberg volleyboll.
Hylte/Halmstads Dardan Lushtaku är för tillfället avstängd, men klubbens sportchef jobbar för att stjärnan ska få spela kvartsfinalen på lördag. Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.

Sportchef: Ska jobba dag och natt för Dardan

2:27 min

Hylte/Halmstads Lushtaku stängdes av efter den första kvartsfinalen, för osportsligt uppträdande mot domarna. Lagets sportchef hoppas stjärnan spelar på lördag.

I eftermiddag kan beslutet komma som Hylte/Halmstads herrar går och väntar på. Lagets stjärna Dardan Lushtaku blev avstängd efter den första kvartsfinalmatchen mot Sollentuna, efter att ha blivit anmäld till Svenska Volleybollförbundets juridiska nämnd. 

Vad var det egentligen som hände i matchen mot Sollentuna som ledde till avstängningen?

– Det hade gått ganska långt in i matchen innan det riktigt hettade till. Det var några domslut som inte gick åt vårt håll, och det var inte småfel, utan ganska stora fel, säger klubbens sportchef Mårten Johansson. 

Hittills har ingen från klubben kommenterat händelsen, men nu uttalar sig alltså Hylte/Halmstads sportchef om saken.

– Det orsakade turbulens i huvudet på Dardan. Som kapten får man uttrycka sig på plan, men det hela kulminerade när vi hade pratat med domaren och skulle ställa upp, när man blåste innan vi hade möjlighet till det. Där rann det till, det blev ytterligare diskussioner och Dardan gick ut ur hallen, sen kom han tillbaka igen, säger Mårten Johansson. 

Läs mer: Hylte/Halmstads Lushtaku stängs av

– Självklart är det ingen optimal handling, så den ska inte försvaras på något vis. 

Det var ett verbalt protesterande, men är man kapten på plan ska man ha möjlighet att uttrycka sig, menar Mårten Johansson, som själv påpekar att han inte har hela storyn klar för sig. 

Han säger att han kommer jobba dag och natt för att Dardan Lushtaku ska kunna spela i nästa match på lördag. 

– Men det finns en bra back-up. Men Dardan är regissören i laget och vi behöver självklart ha honom på plan också. 

Laget har nu 2-0 i matcher mot Sollentuna, och hoppas på semifinal och ett derby mot storkonkurrenten, tillika Dardans förre klubb, Falkenberg. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".