Hylte/Halmstads damer och herrar till SM-semifinal

1:32 min

Både Hylte/Halmstads damer och herrar är klara för SM-semifinal efter att de besegrat Gislaved respektive Sollentuna med 3-0 i kvartsfinalspelet.

Gästande Gislaved hängde bara med i det första setet som Hylte/Halmstads damer vann med 25-19, för sedan var det rena utklassningen. De därpå följande seten slutade 25-8 och 25-11 och H/H:s damer vann kvartsfinalen med 3-0 i matcher.

Det mesta i spelet fungerade riktigt bra för H/H, inte minst servandet som gav många poäng och nu väntar Örebro i semifinal och om det motståndet tycker Emma Mårtensdotter, en av spelarna i H/H:

– Det kommer att bli tuffare matcher, men det är vi beredda på.

Lite senare på lördagseftermiddagen var det så dags för Hylte/Halmstads herrar att ta sig an Sollentuna i den tredje kvartsfinalen och här fick publiken se en helt annan match, som H/H kunde vinna med 3-2. Spelet svängde fram och tillbaka och hemmalaget var ojämna i prestationerna, men kunde till sist vinna det femte och avgörande setet med 15-7.

Om Falkenberg besegrar Tierp i sin kvartsfinal, ja då kommer den ena av semifinalerna att bli en ren halländsk affär. Johan Mårtensson, en av spelarna i Hylte/Halmstad, om den eventuella semifinalen mot Falkenberg.

– Det är alltid jättekul med derby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista