personer som cyklar på spinningcyklar i ett rum på ett gym. Foto: Sveriges Radio
Ett trettital cyklar hölls igång under lördagen på Friskis och Svettis i Varberg. Foto: Sveriges Radio

Cyklade in över 50 000 till barncancerfonden

1:19 min

Under lördagen samlade Varbergare in långt över årets mål på 25 000 till barncancerfonden genom att skänka pengar för att cykla på spinningcyklar.

– Jag tycker att det är ett bra sätt att kombinera sin egen hälsa med att skänka pengar till forskning. Och vi har sett många goda exempel inom barncancerforskningen när de har kommit fram med behandlingar, säger Camilla Bengtsson som cyklade för teamet Ride of Hope som även annars cyklar för att samla in pengar till cancerforskning.

– Vi har cyklat två pass, och det känns, säger Robert Bengtsson.

Var känns det?

– I benen och andningen framförallt, säger han.

Ja, du ser lite svettig ut på pannan.

– Ja, blev jag redan efter tio minuter. Men det är för den goda sakens skull.

Det trampades för barncancerfonden mellan klockan sju på morgonen och sju på kvällen över hela landet under lördagen. Ett pass varade en timme. På ett trettiotal spinningcyklar svettades Varberg ihop över 50 000 kronor som ska gå till barncancerfonden.

– Vi tyckte att det viktigt att vi visar att vi bryr oss som församling. Och då sa vi att vi gör det här tillsammans, som en rolig grej. Det är viktigt att det kommer in pengar till det, så att det kan fortsättas att utvecklas så, säger Fredrik Sundin cyklade för Tvååkers pastorat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".