Ivo Pekalski, iklädd blå jacka med huva, står framför några personer i publiken, som gratulerar honom efter att HBK lyckats avancera till Allsvenskan efter kvalet mot Helsingborg.
Ivo Pekalski. Arkivbild. Foto: Emil Langvad/TT

Pekalski skadefri och redo för allsvenskan

5:19 min

Ivo Pekalski vann SM-guld med MFF, utsågs till en av allsvenskans bästa mittfältare och blev landslagsuttagen. Sen dess har han förföljts av skador. Men nu är han redo på allvar.

Pekalski var Halmstads BK:s stora värvning inför säsongen 2016. Han kom till klubben mycket tack vare lagets sjukgymnast Simon Bakkioui. Den förre Malmö- och Häcken-spelaren hade i honom hittat personen som skulle få ordning på hans skadedrabbade kropp.

– Jag får jobba med Sveriges bästa sjukgymnast och för mig har problemet varit att få ordning på kroppen och kunna vara skadefri en längre tid. Det är en förutsättning för att jag ska kunna jobba vidare mot den potential jag har, säger Ivo Pekalski.

Inte sedan 2010 har han kunnat genomföra en hel försäsong utan skadeproblem. Målet som drivit honom vidare har varit att nå ännu högre höjder än de som han nådde under 2010. Men han erkänner också att det har funnits mörka stunder under åren.

– Det har funnits perioder då jag verkligen har saknat glädjen helt med fotbollen, men då har jag fått tänka på det som driver mig. Alltså att nå min högsta nivå, fortsätter Pekalski.

Nu väntar den allsvenska premiären för Ivo Pekalski och hans Halmstads BK. Ett lag som av de flesta experter tippas att åka ur serien redan efter en säsong. Men Pekalski ser möjligheter snarare än hinder.

– Vi har allt att vinna. Vi har ett ungt lag som kan utvecklas under säsongen och kan vi fortsätta med det vi gjorde i kvalet så tror jag att vi kan överraska många, avslutar Ivo Pekalski.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".