Falcon Alkoholfri Arena.
1 av 2
Falcon Alkoholfri Arena. Foto: Henrik Martinell
Arkivbild/ Hans Eklund poserar i Falkenbergs FFs matchtröja. Foto: Madelene Szabó / Sveriges Radio
2 av 2
Arkivbild/ Falkenbergs FFs tränare Hans Eklund. Foto: Madelene Szabó / Sveriges Radio

Nya arenan ska leda FFF tillbaka till allsvenskan

4:49 min

Falkenbergs FF rasade i höstas ut ur allsvenskan. Få poäng och många insläppta mål gav en jumboplats i serien. Men nu ska glädjen med en ny arena leda laget tillbaka.

Förra säsongen är glömd och nu siktar klubben uppåt igen. Med 13 nya spelare, ny arena och en lust att visa fotbollssverige vad föreningen kan uppnå är målet att snarast komma tillbaka till högsta serien igen.

– Nu tittar vi inte bakåt utan framåt och gläds med den nya arenan, säger tränaren Hans Eklund till P4 Halland.

Med många nya spelare och en del skadebekymmer på försäsongen så gav genrepet mot IFK Göteborg en hel del positiva svar.

– Det känns som att den matchen var till nytta för oss. Vi känner nu att vi är redo för premiären mot Öster, säger Eklund.

Nu väntar en helt nybyggd arena på laget. Omklädningsrum och gym håller en helt ny standard och Hans Eklund säger att det betyder mycket för laget när man nu skall starta om.

Under försäsongen har skyttekungen Stefan Rodevåg testats som mittback. Men det är inte aktuellt när serien drar igång.

– Nä, det testet är över och nu är det fokus på en offensiv roll, säger Stefan Rodevåg.

På upptaktsträffen för superettanlagen så hörde inte Falkenberg till favoriterna utan tippades, trots att laget kommer från allsvenskan, på en sjundeplats. Det passar utmärkt säger Hans Eklund.

– Det passar oss fint att slå ur underläge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".