Jörgen Persson står framför en vägg utomhus.
Jörgen Persson är glad över att få vara ambassadör för lag-VM i pingis som går av stapel i Halmstad nästa år. Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.

Jörgen Persson ambassadör för lag-VM i pingis

3:13 min

Nu har lag-VM i pingis, som går av stapeln i Halmstad nästa år, fått en officiell ambassadör i form av Jörgen Persson. Han är glad och stolt över sin nya roll.

– Det är väldigt ärofyllt. Jag är väldigt stolt över att bli ambassadör, det är ett riktigt kul projekt att vara med i. 

Och de är väl också glada att du vill vara ambassadör?

– Ja, det hoppas jag att de är glada, men jag är nog allra gladast. Det är något som man som spelare hade gärna upplevt, att spela ett VM på hemmaplan i Halmstad. Det är det enda jag inte har upplevt. Men att få vara del av organisationen ska bli oerhört kul. 

Det är ungefär ett år kvar till lag-VM i pingis som ska hållas i Halmstad i april och maj nästa år. Som ambassadör ska Jörgen Persson prida positiv PR, vara med på en del events och bidra med den kunskapen och erfarenheten han har som en världsstjärna inom bordtennisen. 

– Jag ska sprida pingisen, det är en positiv idrott som alla kan spela. Och även försöka hjälpa till med mästerskapet och ge tips om vad som behövs på ett VM och vad spelare och ledare tycker är viktigt, säger Jörgen Persson. 

Vad tycker spelare och ledare är viktigt i samband med ett världsmästerskap?

– Boendet är viktigt, hallen man spelar i och maten är väldigt viktigt. Och att det inte är så långa avstånd mellan hallen och hotell. Och allt det fungerar bra i Halmstad. 

Och just maten är en väldigt viktig fråga, speciellt eftersom spelarna kommer från många olika länder och kulturer.

– Det är en svår grej, det är inte alla som gillar svensk husmanskost. Det är en viktig del att ha ett brett utbud i och med alla olika kulturer. Man ska kunna få den maten man tycker om, och att den håller bra kvalité. 

Men trots att pingisen är en världsidrott har pingisspelarna inte med sig sina egna kockar. Det finns inte riktigt de resurserna, förklarar Jörgen Persson.

– Därför brukar maten vara väldigt viktig. Fixar man det kommer alla nationer vara väldigt glada, att maten har bra kvalitet och att det finns ett stort utbud. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".