Falkenberg mot Öster i premiärmatchen på Falcon Alkoholfri Arena.
Falkenberg mot Öster i premiärmatchen på Falcon Alkoholfri Arena. Foto: Patric Ljunggren/ Sveriges Radio.

Öster gjorde första målet på nya Falkenbergsarenan

1:23 min

Det blev Östers Mario Vasilj som blev historisk då han gjorde det allra första målet på den nya arenan i Falkenberg. Matchen slutade 0-2 till gästerna från Växjö.

Det var festlig inramning när arenan smyckades i vitt och gult när spelarna gjorde entré till premiärmatchen. Men där slutade festen för de drygt 4100 åskådarna på plats. Matchen bjöd ingen festfotboll. Det var slarvigt och ett lågt tempo.

Sju minuter från slutet kom matchens och arenans första mål. På stopptid gjorde Jonathan Levi 2-0 till gästerna i öppet mål efter att målvakten Hampus Nilsson i Falkenberg gått upp på en offensiv hörna för Falkenberg. Målvakten är efter matchen mycket besviken över lagets insats.

– Allt var upplagt för en mycket fin fest med mycket folk och fint väder. Vi skulle spela fin fotboll som i genrepet mot IFK Göteborg men kommer inte i närheten av det, säger han.

Vad sa ni i omklädningsrummet efter matchen?

– Vi har haft ett litet snack och det är väl ingen som vill sitta där med den här känslan därinne fler gånger den här säsongen.

Detta skulle bli er nya hemmaborg, hur känner du inför det idag?

– Det kommer det att bli. Vi måste få över det som vi tränar på in i matcherna då kommer det att bli en riktigt bra hemmaborg, säger Hampus Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".