En stolpe skymde sikten i premiären på Falcon Alkoholfri Arena. Splitbild med klubbchef Patrik Lundgren.
1 av 2
En stolpe skymde sikten i premiären för en av åskådarna. Patrik Lundgren, FFF:s klubbchef, tror att man vänjer sig. Foto: Privat och Sveriges Radio.
Klubbchefen Patrik Lundgren bredvid en av stolparna på den nya arenan.
2 av 2
Klubbchefen Patrik Lundgren bredvid en av stolparna på den nya arenan. Foto: Anton Berglund

Stolpe ut för FFF-supporter: "Aldrig mer sittplats"

2:30 min

I söndags invigdes FFF:s nya arena. Men för en supporter stod något annat än matchen i centrum. En stolpe. – Jag tror man vänjer sig, säger klubbchefen Patrik Lundgren.

I går var det hemmapremiär för Falkenbergs FF. Själva matchen förlorade Falkenberg med 2-0 mot Öster, men på sociala medier har något annat hamnat i centrum. Efter matchen lade en supporter ut en bild som visade hans vy från sin sittplats där sikten till stor del skymdes av en stolpe. 

"Från min plats så skymde den det ena målet till 100 procent och det är inte det man betalar för, i alla fall inte jag som gillar att se mål på en fotbollsmatch," skrev supportern.

Klubbchefen Patrik Lundgren möter upp P4 Halland vid de berörda platserna som ligger på långsidan nära mittlinjen. 

– Det är tråkigt om det är någon som inte är nöjd med upplevelsen. Den här platsen har vi bedömt som väldigt bra. Har man synpunkter och känner att upplevelsen inte är hundraprocentig så får man gärna höra av sig till oss.

Han berättar att de tagit bort ett antal platser från biljettbokningen just på grund av det finns störningsmoment framför dem. 

– Vi har bedömt att vi tycker att det är en bra upplevelse på de allra flesta platser på vår huvudläktare. Jag tror ändå att man vänjer sig. Här vi sitter så ser det fantastiskt ut på ena sidan och så har man i blickfånget en stolpe, visst har man det men man ser ganska bra, säger Patrik Lundgren.

Nu kommer föreningen att samla på sig synpunkterna som kommit in efter premiären och sedan ta ställning till om något behöver förändras. Patrik Lundgren säger att han har förståelse för att folk kan reagera på stolparna. Men att man riskerar att missa ett mål på grund av dem, det håller han inte med om. 

– Jag tycker ändå att man har möjlighet att vicka lite med huvudet. Jag hoppas verkligen att alla har en bra upplevelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".