Cornelia Kapocs, fotbollspelare i Kungsbacka DFF. Foto Patric Ljunggren/ Sveriges Radio
Cornelia Kapocs, fotbollspelare i Kungsbacka DFF, utanför Elof Lindälvsgymnasiet. Foto Patric Ljunggren/ Sveriges Radio

Cornelia från Kungsbacka: Vill bli proffs

5:23 min

Cornelia Kapocs gjorde som 15-åring sitt första mål i elitettan. Nu är hon 16 och har uppfyllt drömmen om att spela i landslaget och tränar nu hårt för att nå de europeiska toppklubbarna.

Det har gått fort det senaste året för Kungsbackatalangen. Spel i elitettan har kombinerats med landslagsspel i det svenska F17-landslaget. När hon fick dra på sig den gula landslagströjan gick en dröm i uppfyllelse.

– Det har varit en dröm sen jag var liten att få dra på landslagströjan. Det var stort att få sjunga nationalsången inför publik, säger Cornelia Kapocs.

Även i klubblaget har utvecklingen gått fort. Hon kom till KDFF förra säsongen och trodde då inte att hon skulle få någon speltid. I sin första match från start gjorde hon dock succé genom att göra mål.

– Det känns nästan lite konstigt. Jag hade bara tänkt att jag skulle gå ut och göra så gott jag kan, så gjorde jag mål, berättar Cornelia för P4 Halland.

Målet att bli en av landets bästa fotbollsspelare har funnits länge hos Cornelia. Redan som 5-6-åring började hon med sporten och har tränat hårt för att komma dit hon är idag.

– Jag har alltid haft en dröm att bli fotbollsstjärna och fotbollsproffs. Jag har tänkt att bli det och det driver mig att träna hårt.

Vad gör du en normal vecka för att nå målet att bli spelare i en europeisk toppklubb?

– Det handlar om alla olika delar. Det är att äta bra, att sova bra men jag går också på alla träningar och jag förbereder mig på dem som jag förbereder mig för en match. Jag lyssnar på vad tränare säger och tar till mig det.

Hur ser du på de förväntningarna som finns på att du skall lyckas ifrån människor omkring dig?

– Det ger mig lite boost. Det får mig att känna att jag kan göra det.

På annandag påsk har Kungsbacka DFF hemmapremiär i elitettan och Cornelia tror på ett minst lika bra år för laget som under förra säsongen då laget slutade femma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".