Tre spelare i Falkenbergs volleybollklubb står redo framför nätet för att ta emot en boll. Foto: Patric Ljunggren/Sveriges Radio
På bilden syns Aloush Fayez, Pedro Mendes och Victor Nielsen, varav den senare har fått utmärkelsen "Årets rookie." Foto: Patric Ljunggren/ Sveriges Radio.

Victor Nielsen – årets rookie

0:40 min

Victor Nielsen, spelare i Falkenbergs volleybollklubb, får utmärkelsen årets rookie. Svenska volleybollförbundet beskriver honom som en "hungrig succépassare med särskild talang."

– Det är såklart jätteroligt att uppmärksammas för det man håller på med och tycker är kul, säger Victor Nielsen. 

Han beskrivs som en hungrig succépassare med särskild talang av svenska volleybollförbundet. Men vad som skulle vara hans särskilda talang vet han inte riktigt.

– Det vet jag inte riktigt. Jag gör det jag tycker är roligt. 

Men en fördel han har är att han är rätt lång, i alla fall för att vara passare inom volleybollen. 

– Jag är ganska lång och har en rätt bra räckvidd, vilket är en fördel i volleyboll. Som passare är det inte jättevanligt att vara jättelång – jag är inte jättelång, jag är 1.96. Jag har rätt bra fysik och det funkar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".