16-åringen hittades död i Frennarpsskogen. Foto: Johan Sundström/Sveriges Radio
16-åringen hittades död i Frennarpsskogen. Foto: Johan Sundström/Sveriges Radio
16-åring hittad död i Halmstad

Åklagaren: Därför åtalas 20-åringen för mord

4:09 min

I dag har åklagaren åtalat den 20-åring som misstänks för det tre år gamla mordet på en 16-årig pojke.

Enligt åtalet har 16-åringen utsatts för trubbigt våld mot huvudet. 20-åringen ska även ha tagit stryptag om halsen, enligt åtalet.

Därefter ska han ha dragit 16-åringen till bäcken och lämnat honom där.

Enligt åklagaren har 20-åringen "uppsåtligen tillfogat" offret skadorna och "därigenom visat särskild och synnerligen hänsynslöshet". 

16-åringen hittades död i Frennarp i Halmstad för snart tre år sedan.

Utredningen gick trögt i flera år, men i början av året greps en 20-årig kamrat till pojken. Han är misstänkt för mord och häktades i februari.

– De har varit som bröder de här två. Men sedan finns det konflikter bakåt i tiden, där anhöriga till gärningsmannen ska ha behandlats illa enligt påståenden, och det gör att han i den här situationen blir fruktansvärt arg — och så sker detta, säger åklagare Gisela Sjövall till TT.

20-åringen har erkänt att han dödade 16-åringen men inte att det handlat om ett uppsåtligt mord.

Han har i förhör erkänt att han utsatte 16-åringen för våld, men erkänner inte mord utan menar i stället att det ska ses som grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Mer om Frennarpsmordet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".