Sjöaremossnes isbanan kostar mer än den smakar tycker Kungsbacka kommun. Foto: Sveriges Radio
Sjöaremossen. Arkivbild. Foto: Sveriges Radio.

Framtiden säkrad för Sjöaremossen

2:58 min

Nu är Varberg och Kungsbacka överens. Kungsbacka kommun har fattat beslut om den omdiskuterade isbanan Sjöaremossen.

Nu har beslutet i nämnden för fritid och folkhälsa i Kungsbacka klubbats.

– Det blev ett avtal som sträcker sig över sju år plus förlängning då på tre år, förklarar ledamoten Magdalena Sundqvist (S). 

Det har varit flera turer där Kungsbacka från början drog sig ur samarbetet med Varberg som de har haft i flera år om isbanan, som ligger på gränsen mellan kommunerna.

Kungsbacka vände sedan efter stora protester i kommunen och den senaste diskussionen har slutligen handlat om hur långt avtalet skulle bli.

Varberg önskade tio år, men nu har alltså Kungsbacka klubbat sju år plus förlängning med tre år. 

Vad innebär förlängningen?

– Att det blir en förlängning är nog ganska klart, men exakt hur det ser ut i detalj är tjänstemännen som nu ska göra det här avtalet, förklarar hon.

Frillesås bandy är tacksamma över att politikerna har kommit fram till en lösning.

Annars hade det kunnat innebära hyreshöjningar för klubben, vilket de tidigare har sagt att "det inte finns en chans i vår ekonomi att klara de siffrorna."

– Det var ju jädrans så kul, säger Lars-Johan Svanström som är ordförande i Frillesås bandy som har kämpat för att Kungsbacka kommun ska fortsätta samarbeta med Varberg om Sjöaremossen. 

Lars-Johan berättar att det har varit jobbigt med turerna kring Sjöaremossen. 

– Det är jobbigt. Vi är en liten förening som vill syssla med det sportsliga, men detta har tagit otroligt mycket fokus. Man får ett ok över sig att man kanske inte ens finns kvar som förening. 

Jag vill tacka alla som har trott på oss, politikerna som sa att detta var så fel, allmänheten i Frillesås, bandysverige i stort! De har hjälpt oss något otroligt, säger

– Det är jättekul att vara ordförande för en bandyklubb idag!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".