robotgräsklippare
1 av 3
Robotgräsklipparen i Kungsbacka har fått ett eget övergångsställe. Foto: Privat.
robotgräsklippare
2 av 3
Om kvällarna drar sig robotgräsklipparen tillbaka och låser in sig i sitt lilla garage. Foto: Privat.
robotgräsklippare
3 av 3
Foto: Privat.

"Trafikanterna ska väja för robotgräsklipparen"

2:32 min

Robotgräsklippare i Kungsbacka har fått egna skyltar och övergångsställen. Där är det cyklister och fotgängare som ska väja för roboten.

– Vi skojade till det litegrann och köpte skyltar, det är en övergång för en robotklippare, säger Conny Johansson, arbetsledare på Trafik och park i Kungsbacka. 

Det är cyklister och fotgängare som ska väja för robotgräsklipparen vid de utmärkta övergångarna, förklarar Conny Johansson.

– Vi tog även dit de som målar linjer, vi jobbar med dem med, så fick de göra hänvisningslinjer. Robotarna har företräde! 

Hur ser det ut? 

– Vid alla ingångar sitter en skylt: varning för robot! Sen ser man var den kommer gå över, den går bara över på utvalda ställen. Och där ska trafikanterna väja för roboten. 

Robotgräsklipparen har också fått någonstans att bo.

– Ja, det är ganska bra. På natten vill vi låsa in den, så ingen bråkar med den. Så då går den in själv och sen låser den garageporten! Den är bara ute och går på dagtid, säger Conny Johansson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".