Lars Classon.
Lars Classon. Foto: Mats Bäcker

Podd ska djupdyka i buskiskulturen

3:51 min

Vad är buskis? Den frågan ska Lars Classon utreda i nya Buskispodden.

Idén kommer från Ola Hedén som varit med på Friluftsteatern på Vallarna i Falkenberg. Han har gått scenskola och kommer från en helt annan värld och undrade vad buskis egentligen är.

– Han gick till mig och jag sa att jag inte heller vet. Då började spånandet att vi kanske ska försöka utröna vad buskis är och snacka med många intressanta människor, säger Lars Classon som bland annat skrivit manus och regisserat flera lustspel på Vallarna.

Vad har ni kommit fram till att buskis är?

– Vi har kommit fram till att det är en vattendelare som väcker starka känslor åt båda hållen och då märker vi att detta är ett väldigt intressant ämne.

Är det många som gillar buskis men inte erkänner det?

– Jag tror man kan jämföra det med melodifestivalen som alla tycker är skit men ändå har de fyra miljoner tittare. Man får inte ihop logiken alltid.

Du är ”buskiskungens son” – hur viktigt är det att föra arvet vidare?

– Jag är otroligt stolt över det min pappa gjort och tillfört i debatter och i humorsverige. Det är otroligt viktigt för mig att jag står för det och inte försöker slå mig fri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".