"Det är ett mål för Halmstad och för världen"

Under lördagen körs Köra Rent Rally i Halmstad. Tävlingen är en del av kommunens satsning för att uppmärksamma fossilfria alternativ i trafiken.

– Det går bra. Vi har en uppgift kvar och det är att hitta den sista bokstaven, säger föraren Svein Henriksen och letar efter den bokstav som fattas innan han kan åka tillbaka mot mål.

Loppet är en del av Halmstads kommuns kampanj för att få folk att köra mer el- och gasbilar. Initiativet är också en del avv ett eu-projekt som syftar till att möta en av framtidens största klimatutmaningar. Karin Larsson är miljöstrateg och hon tycker att den stora uppgiften är att få folk att våga ta steget.

– Det är så viktigt att få känna på att sitta i en elbil. Det är den stora uppgiften att få in folk i bilarna och våga prova.

 Karin Larsson säger att ett sådant här arrangemang kommer att få fler att förstå hur viktigt det är att tänka på miljön.

–  Det är ett mål för Halmstad, Sverige och för världen. Det är den biten vi har kvar. Vi har varit jätteduktiga på att få bort koldioxid från våra industrier men transporterna har vi en bra bit kvar, säger Karin Larsson.

Där är den! V som i victory!, säger föraren Svein Henriksen och kör mot mål.

Vinner vi nu då?

– Självklart.