Anders Roy framför Halmstads tingsrätt.
Anders Roy. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.
Frennarpsmordet

Offrets närstående vill polisanmäla de som hållit tyst

1:26 min

Närstående till 16-åringen som hittades död i Frennarpsskogen 2014, tänker anmäla närstående till den mordmisstänkte 20-åringen för skyddande av brottsling.

Anledningen till att de vill anmäla är att två närstående till 20-åringen har vetat om att 20-åringen dödat 16-åringen – men utan att gå till polisen och berätta det.

–Jag förutsätter det, och min uppfattning är att det kommer att göras polisanmälningar om det brottet mot två personer, säger Anders Roy, som är målsägandebiträde för två av 16-åringens närstående.

Han förutsätter att det kommer bli en utredning på det.

– Det är konstaterat att de har skyddat 20-åringen. Jag tycker det är ett ganska klart fall av skyddande av brottsling. Jag tror det leder till åtal, säger Anders Roy. 

Och om det blir åtal, tror han att det kommer leda till en fällande dom. 

– Jag tror de blir fällda för det. De har vetat om det, men inte berättat det för annat än en mycket liten krets, som av misstag säger till sina föräldrar vad de fått reda på. Och då tvingas den personen av sina föräldrar att gå till polisen, säger Anders Roy.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista