Mamma Cathrine vill hylla sonens Tobias lärare Gert.
Mamma Cathrine vill hylla sonens Tobias lärare Gert. Foto: Michel Karlsson/Privat.

Mamman hyllar läraren Gert – hjälpte sonen med dyslexi

5:23 min

Läraren Gert på högstadiet i Rolfstorp hyllas av Cathrine Nennestam. Han hjälpte hennes son, som hade dyslexi och dyskalkyli, att lyckas i skolan.

– Det är en lärare som jobbade på högstadiet i Rolfstorp när min son bytte skola, eftersom det inte funkade i Ullared. Där fanns en Gert, som nog hette Karlsson, och som var helt fantastisk, berättar Cathrine Nennestam.

Hon berättar om sonen Tobias som hade svår dyskalkyli och dyslexi. 

– Och Gert hittade knapparna och fick honom tycka det var roligt med skolarbete och framför allt stärkte honom som människa. 

Läs mer: Läraren Gert hyllas: För bra för att vara sant

Nu är Tobias snart 30 år, och tog sig igenom gymnasiet, mycket tack vare läraren som såg honom när han gick på högstadiet.

Tobias har kämpat på och har ett jättebra jobb. Han är en kanonkille som vet att han kan saker. Och Gert är stor del av det, och jag har alltid velat säga det till honom.

Hur var det för dig att se ditt barn få Gert i sitt liv?

– Det var helt fantastiskt, för det var detta jag kämpat för. Att få någon att förstå och hjälpa honom.

När Tobias bytte skola satte sig skolans rektor och Gert ner tillsammans med Cathrine. De sa att som förälder känner Cathrine Tobias bäst, och frågade henne hur hon ville att de skulle hjälpa Tobias.

– Att få den möjligheten, det är fantastiskt. Och jag önskar att alla barn får den hjälpen, säger Cathrine Nennestam. 

Ann-Marie Andersson från Rolfstorp känner läraren Gert, och ringde in till P4 Halland för att berätta om hur han hade hjälpt hennes son.

– Vi hade ett väldigt bra samarbete. Vi har också en son som har dyslexi, och han fick så mycket hjälp av Gert. Och familjen fick också stöd så vi kunde hjälpa vår son hemifrån.

Han är fantastisk. Det finns inte så många lärare, han är helt otrolig. Jag gråter när jag tänker på det. 

– Ibland när det var jobbigt kunde jag ringa honom. Han fick oss att känna att vi gjorde ett bra arbete hemma också, säger Ann-Marie Andersson. 

Här kan du hylla en lärare, och läsa alla andras hyllningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".