varberg stadskärna stad gågata handelsbanken
Varbergs stadskärna. Arkivbild. Foto: Sveriges Radio.

Totalrenovering väntar fastigheten Åkaren i Varberg

1:45 min

Det kommer att ta mellan sex och tolv månader att totalrenovera fastigheten Åkaren i Varberg – det tror vd:n på Varbergs bostad Ulf Hofstedt.

 – Fastigheten är i ett sådant skick att den är i behov av en fullständigt genomgripande renovering och det är det scenariot vi planerar för, säger Ulf Hofstedt , som är VD på Varbergs bostad.

När renoveringen ska starta är ännu inte bestämt men alla hyresgäster måste flytta då.

Den 1 september tar det kommunala bostadsbolaget över fastigheten – i veckan gav politikerna i kommunfullmäktige klartecken till affären. I dag finns både missbruksvård och lägenheter som hyrs av socialtjänsten.

– Det sker redan idag en planering mellan oss, socialförvaltningen och serviceförvaltningen. Vår ambition är att erbjuda dem ett nytt boende, säger Ulf Hofstedt.

Ser du någon risk med att hyresrätterna blir så dyra att de som bor där nu inte kan bo där sen? 

– Det ligger absolut i farans riktning. Efter en så genomgripande renovering kommer hyrorna bli helt annorlunda än vad de är idag. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".