Moussab Alhassan och Kristoffer Stenström
Moussab Alhassan och Kristoffer Stenström Foto: Muhamed Ferhatovic

Berte museum satsar på språkvänner

1:53 min

Både Falkenberg och Halmstads kommun vill att fler ska engagera sig och bli språkvänner, nu satsar även Berte museum i Slöinge på det.

En som har en språkvän är Moussab Alhassan.

– Jag får mycket stöd och hjälp av Kristoffer. Jag ska starta ett företag och det finns mycket att tänka på. Därför hjälper han mig att hitta rätt. Det känns bra att ha en språkvän, säger Moussab Alhassan.

Kristoffer Stenström är museumansvarig men också språkvän till Moussab Alhassan. Han är initiativtagaren till projektet med språkvänner som man nu satsar på. Själv träffade han Moussab Alhassan på ett språkcaffé och de har umgåtts sedan dess. Det gjorde också att han fick upp intresset för att jobba vidare med detta. 

– Integrationen ska fungera och detta är ett sätt att stötta och gynna den. Att bli språkvän är inte jobbigt och det kräver inte för mycket tid. Det vi vill är man ska vara tillsammans och umgås, säger Kristoffer Stenström. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".