Annies reportage om klitoris väckte uppmärksamhet

2:13 min

Ett reportage i SVT nyheter om den kvinnliga orgasmen fick oväntat stor spridning. Reportern Annie Wernersson berättar om varför hon visade var klitoris sitter.

Annie Wernersson från Falkenberg gjorde under tisdagen ett reportage i SVT om den kvinnliga orgasmen. För att visa vart clitoris sitter satte sig Annie Wernersson i en säng och visade vart klitoris är placerad. Inslaget fick mycket uppmärksamhet.

– Det har fått en väldig spridning och jag har fått jättejättemycket respons. En del kritik men också väldigt väldigt mycket kärlek

Kan du förstå kritiken eller var den väntad?

– Ja, den var ju väntat men den främsta kritiken har handlat om att de inte tycker att det är en nyhet och det förstår inte jag för det beror på hur man definierar en nyhet.

Och det här är ju en ny studie så varför skulle man inte kunna prata om sex och kvinnlig njutning på tv, det förstår jag inte.

 Så du tycker att det klockrent är en nyhet?

– Ja det är det. Exempelvis, jättemånga dör i trafikolyckor varje år men när det kommer nya siffor på det då är de siffrorna nya. Det är likadant med detta, det är en ny studie med nya siffor. Så ja, det är en nyhet.

Hur tänkte du kring din ganska ovanliga ståupa där du verkligen sitter i sängen och demonstrerar?

– Jag tänkte att ståupor ska vara kreativa, man ska gärna vara på plats där det händer och man ska visa vad det är som händer.

– Och det här handlar ju mycket om klitoris så tänkte jag att: "Ja jag får väl helt enkelt visa vart den sitter!" Jag var själv osäker på om detta skulle bli bra. Men jag tänker att vi testar och så får vi se

– Och redaktörerna tycker om det och då fick den vara kvar!