HBK chockstartade och krossade Jönköpings Södra

1:33 min

Efter Halmstads chockstart – krossades Jönköpings Södra fullständigt med 6-1.

– Första halvleken får vi ut full kapacitet av laget sen att Jönköping inte riktigt bjöd upp är synd för dem, säger Andreas Bengtsson som öppnade målskyttet.

Nyförvärvet Johan Oremo gjorde två mål inom loppet av tre minuter när Halmstad fullständigt krossade Jönköpings Södra.

Andreas Bengtsson öppnade målskytten redan efter fyra minuter och debutanten Höskuldur Gunnlaugsson fick en fot på bollen som letade sig in till 2-0-ledning.

En riktig rivstart från hemmalaget. I halvtid stod det 4-0 och frågan löd: Kunde Jönköpings Södra verkligen att vända det här? 

– Det är ren kollektiv kollaps. Det är alldeles för dåligt. Halmstad får egentligen göra vad de vill i vårt straffområde, säger Tommy Thelin.  

Bortalaget ägde mycket boll i den andra halvleken men det berodde mer på att Halmstad möjligen kände sig nöjda med målproduktionen och backade hem. Att Jönköpings Södra tryckte på öppnade upp kontringsmöjligheter för hemmalaget. 

Vilket hemmalaget tog vara på. Mittfältaren Sead Haksabanovic utökade siffrorna till 5-0 i den 54:e matchminuten. 

– Det ser inte bra, det är en förnedring de själva bidrar till, säger Radiosportens referent Per Kahl. 

Det var inte slut där. Aboubakar Keita var vaket framme efter en misslyckad bakåtpass och lade in bollen till en 6-0. 

Jönköpings Södra skulle dock få ett tröstmål i slutskedet av matchen. Matchen slutade 6-1 till Halmstad som tog tre viktiga poäng och närmar sig Kalmar på på kvalplatsen. 

– En förlust hade varit en stor uppförsbacke, säger Bengtsson.

Jönköpings Södra då? 

– Spelare och ledare får rannsaka sig själva det är svårt att hitta några vettiga ord om hur jävla dåligt det är, avslutar Thelin.