Vägrar godta avstängd väg

1:05 min

I Hyltebruk har man fått problem med säkerheten vid ett gatuarbete. Vägskyltarna som dirigerar om trafiken har flera gånger plockats bort.

Det är skyltningen vid Hässlehultsgatan i centrala Hyltebruk som inte får vara i fred, berättar Mattias Andersson som är driftingenjör på samhällsbyggnadskontoret i Hylte.

Han är bekymrad över att man inte respekterar säkerheten.

– Någon eller några tar bort skyltarna från vägen och slänger dem i vägkanten eller i en liten skog intill. Sedan kör andra bilar rakt fram, som inte vet om att där pågår arbete. Tre gånger har jag kört förbi och sett detta, säger han.

Eftersom det i vanliga fall kör en hel del tung trafik på Hässlehultsgatan är den avstängd för genomfart medan arbetet pågår. Det som görs är renovering av vattenledningarna och den ska vara klar i månadsskiftet september-oktober. Men det verkar alltså någon inte vilja vänta på.

Att plocka bort vägskyltar på eget bevåg är både olagligt och farligt för alla inblandade säger Mattias Andersson.

– Jag tycker att det är tråkigt och ansvarslöst att folk tar bort varningsskyltar som ska skydda dem som arbetar på vägen. Det gäller även bilisterna som kör där som nu riskerar att köra på något, säger han.