Fortsatta problem med parkering vid Laxviks badplats

0:59 min

Kommunen och markägarens konflikt skapar problem för bilburna badsugna. Den gamla parkeringen blockerades av markägaren och den nya får tummen ned av badgästerna.

Det är blandade röster vid Laxvik när P4 Halland åker dit. En person som är där och solar är italienaren Simone Moiso som berättar på engelska att han är van vid att folk parkerar lite hur som helst.

– För en italienare är det inte så besvärligt. På ett liknande ställe i Italien hade det varit två tusen bilar här, säger han.

En annan man som bor i närheten av stranden ser inte lika lättsamt på situationen.

– Det finns inga parkeringar. Du får ju stå vid bussvägen så det är svårt. Det är ju hur trångt som helst, säger Ulf Dalin.

Laholmaren Margareta Gustavsson vittnar också om att trafiksituationen har blivit värre. 

– Det är lite mer kaosartat med bilar som står på bägge sidor och står framför fastigheterna här. Det är ju så att man gärna vill komma så nära som möjligt, ofta har man ju mycket att bära och så, säger hon.

Många som P4 Halland pratar med vet inte att kommunen har försökt lösa problemet genom att bygga en ny parkeringsplats lite längre upp på vägen. Lars Olssen är en av dessa:

– Jag tycker att de borde göra något åt det. För de kan få mer folk här, säger han.

Det finns en parkeringsplats längre bort som få använder, vad tycker du om det?  

– Jag tycker nog att vi är ganska privilegierade i Sverige när det gäller det här med friheten och om man får gå några hundra meter för att komma till en badstrand så får man nog leva med det, säger han.

Markägarens son säger att de inte vill inte göra folk irriterade genom att blockera den gamla parkeringen. De vill bara få till en bra lösning på markkonflikten med kommunen.