Många namn på den nya dansk-svenska regionen

Hallmark, Svenmark och Region Gammeldansk. Så tycker P4 Hallands lyssnare att en ny dansk-svensk region ska heta.

Rederiet Stena Line vill flytta färjetrafiken från Varberg till Halmstad och samtidigt utöka till två båtar med tätare trafik.

Trots att inget är bestämt ännu har företaget startat ett opinionsarbete för att skapa en ny region mellan Halland och östra Jylland med Öresundsregionen som inspiration.

Men för att skapa en ny region mellan två länder krävs ett fyndigt namn, något som P4 Hallands lyssnare varit behjälpliga med. 

Swe-Den är Cennys förslag medan Annelie tycker att regionen ska kallas Hallmark. Liknande tanke har Stig, som tycker att Svenmark skulle passa. Hans tycker att regionen borde heta Östdanmark.

Ralf tycker att Dansved skulle passa för den dansk-svenska sträckan. Niklas gör kopplingar till vikingar och tycker att regionen borde heta Danhall. En annan Niklas har ett liknande namnförslag, han föreslår namnet Hal(v)dan

Tommy och Filip föreslår att namnge sträckan efter havet. De föreslår Kattegattsregionen och Region Kattegatt

Att Halland en gång varit danskt borde märkas av i namnet, tycker Ante. Han föreslår Region Gammeldansk, han menar att många hallänningar har en stor del förfäder i det danska Halland.