Ordspråk
Tänkvärda citat var ämnet i morgonens program i P4 Halland. Foto: FREDRIK PERSSON

Många delade med sig av sina favoritcitat

1:25 min

Under onsdagen pratade vi i P4 Hallands morgonprogram om livsfilosofier, tänkvärda citat och kloka ordspråk.

Niklas presenterade sitt favoritcitat, som blivit en mening han lever efter: "Man har två öron och en mun för att man ska lyssna mer och prata mindre."

Elin, å sin sida, vänder sig gärna till filmens värld och hämtade från filmen Den sista samurajen följande citat: "Känn livet i varje andetag."

Många lyssnare hörde av sig till P4 Halland och delade med sig av sina favoritcitat och livsfilosofier. Bland annat tipsade Dennis om det han lever efter, nämligen "Försök inte leva morgondagen idag. I morgon kommer du ändå fundera över vad jag gjorde igår."

En annan som var inne på Niklas spår om att prata, eller kanske inte prata alls, var Kurt som delade citatet "Det är bättre att va tyst och låta folk tro att man är korkad än att öppna munnen och bevisa att dom har rätt." 

Jonas gav tipset "Lite doft alltid stannar kvar på handen som ger rosor." och Evelina skrev "Alla har inte samma förutsättningar, men alla har samma möjligheter." 

Avslutningsvis delade Bonnie med sig av två favoritcitat: "Lev som du lär" & "Allting ordnar sig".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".