Hardcore Superstar
Hardcore Superstar är ett av banden som kommer att spla på Falkenberg Rockfest i helgen. Bilden är från en annan spelning. Foto: Mikael Lindberg/Sveriges Radio

Sista rockfesten i Falkenberg

2:13 min

I helgen arrangeras den sista Rockfesten i Falkenberg. För dyra hårdrocksband i kombination med en svikande yngre publik är orsaken.

Hur kommer det sig att festivalen läggs ned?

– Man känner trenden och den pekar lite nedåt för rockmusiken. Vi känner att vi vill lägga ned under tiden vi fortfarande tycker det är kul så att det blir ett lyckat och bra arrangemang, säger Christer Roos som är en av arrangörerna.

Det blir sjätte och nu också sista gången som Falkenberg Rockfest arrangeras och Christer Roos har varit med alla sex åren.

Har det sakta men säkert gått nedåt hela tiden?

– Ja, man ser ju det. Det är många av de andra festivalerna som lagt ned också, även de större i Göteborg och så. Det är många som har lite problem.

Har det något med målgruppen att göra?

– Det är dålig återväxt bland de yngre. Vi är ingen stor festival så, det är inte så att folk måste campa. Men det är återväxten som blir sämre och sämre och de andra blir äldre och äldre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".