Anita Johnsson.
Anita Johnsson. Foto: Anton Berglund/Sveriges Radio.

Anita från Laholm tävlar i paradressyr

1:48 min

Anita Johnsson från Laholmsortens RK tävlar just nu i EM i paradressyr som hålls i Göteborg. Och idag är det dags för kür.

Anita Johnsson tävlade i måndags och kom då femma.  Men under tisdagens lagtävling så kändes det inte helt hundra för hästen Dear Friend.

– Han brukar tycka det är jättekul att komma in och visa upp sig men han var lite trött idag och vi fick inte till det. Vi laddar om för imorgon.

När märker du att det inte riktigt stämmer?

– Det märker man redan när man rider in på banan, hur fokus är för honom. När han fokuserar så är han med på en gång. Nu kändes det vingligt i början och sedan tappade jag honom direkt efter hälsningen.

Hur är det att ha ett mästerskap på hemmaplan och representera Sverige?

– Det är roligt och ett mästerskap är ett mästerskap. Nu har jag hållit på med det här så länge och känner nästan allt och alla här. Det är kul att det är i Sverige och att de får komma hit och att vi slipper resa i flera dagar, säger Anita Johnsson.

Under onsdagen är det dags för final som avgörs i kür, även kallat freestyle, vilket är det fria programmet där ryttaren själv sätter ihop sitt program till egen musik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".