Marko Kanerva söker husvagnsplats
Marko Kanerva söker husvagnsplats. Foto: Privat.

Student söker husvagnsplats – erbjuder hjälp i hemmet

2:43 min

Studenten Marko har försökt lösa bostad i Kungsbacka genom att i lokaltidningen söka efter en husvagnsplats. Mot en billig hyra erbjuder han hjälp i trädgården, med hushållet och handling.

Den 19 augusti kunde man i Kungsbackaposten se Marko Kanervas annons, där han söker efter en plats att ställa sin husvagn samtidigt som han studerar. 

– Jag tänkte kolla om jag kunde få ett billigare boende och samtidigt hjälpa någon trevlig som bor där, säger han. 

I annonsen skriver han att han mot en billigare hyra kan erbjuda till exempel hjälp i trädgården, med handling eller med andra sysslor i hushållet.

Hur kommer det sig att du kom på denna idén?

– Just den här skolan har en praktikdel och då frågade jag mig: ska jag ha två boende då? Det blir ju lite knasigt, då är det bättre med husvagn. Därifrån tänkte jag: hur ska jag nå fram? Och annons är ett bra sätt att nå fram, berättar Marko Kanvera. 

Jag har aldrig sovit i en husvagn förut. Så det ska bli spännande, som ett litet äventyr. 

Än har Marko inte köpt den perfekta husvagnen, men han planerar att införskaffa sig en så fort han har fått en plats att ställa den på.

– Jag ska faktiskt köpa en husvagn nu. Så fort jag har fått en plats ska jag köpa en husvagn. Jag tar allt på tu man hand! 

Han har fått ett svar på sin annons. 

– Det är väldigt trevligt. Men det hade varit kul om fler hade hört av sig. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".