personer skålar med öl och vin.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Kungsbacka slopar nolltolerans – okej med ett glas

2:08 min

Kungsbacka rättar in sig i Hallandskommunernas led där alla kommuner nu bjuder på ett glas vin vid speciella tillfällen.

Johanna Andersson bor i Kungsbacka och hon tycker att det är svårt att säga om det är bra att bjuda någon gång eller inte. 

– Egentligen tycker jag att det inte ska vara någon alkohol, samtidigt så om det är speciella tillfällen så ska man väl kunna bjuda lite, men i grunden tycker jag att alkohol inte hör hemma på arbetsplatsen. 

Häromdagen tog Kungsbackas politiker ett beslut som splittrade flera partier som innebar att man gick från nolltolerans till att kunna bjuda på ett glas till anställda vid avtackning eller om någon har arbetat i 25 år.

Det handlar ju om skattepengar och de som var emot hänvisade bland annat till att kommunen har ett stort arbete emot missbruk. Den aspekten är Johanna i Kungsbacka också inne på.

– Vi måste förstå att det finns jättemånga som har problem med alkohol eller för stora problem och vi måste tänka på det.

Det här har varit en fråga som diskuterats i andra kommuner och Kungsbackas nya linje är liknande den i övriga kommuner i Halland, även om det finns skillnader.

I Hylte måste politikerna till exempel besluta om man ska servera öl och vin vid just den där avtackningen, medan man i Halmstad och Varberg förutsätter att cheferna är måttfulla när det ska bjudas till anställda. 

– Det kan röra sig om något glas vin eller öl vid något tillfälle, det är få tillfällen det sker, det är när vi tackar av våra pensionärer och de som jobbat 25 år i kommunen. Det tycker jag är måttfullt, säger Carl Bartler, kommundirektör i Varberg.

Öl och vin kan alltså vara okej i flera kommuner, men starksprit är det däremot ingen av kommunerna som bjuder på. 

I Varberg har det diskuterats om att definiera måttfullheten tidigare, men som det är nu tycker Carl Bartler att det funkar bra.

– Jag tycker att vi ska vara restriktiva med representationen, både för att det är offentligas pengar och för att vi vet om vad alkohol och droger har för påverkan på människor, så jag tycker det är en bra ordning, säger Carl Bartler. 

Alkohol till de anställda i kommunerna

Hylte
I anslutning till kurser och konferenser, där middag ingår i programmet, samt vid representation, ska återhållsamhet råda och alkoholfria alternativ erbjudas. Representation ska i princip vara alkoholfri. Undantagsvis kan kommunstyrelsens arbetsutskott besluta om servering av vin eller
öl i anslutning till representationsmåltid.

Laholm
Restriktivitet råder beträffande alkohol i samband med kurser, konferenser och representation. Vin/öl får serveras som måltidsdryck efter avslutat arbete.

Halmstad
Måttfullhet bör iakttas i synnerhet vad gäller bruk av alkohol. Utgångspunkten är att vin och öl kan erbjudas i begränsad form och då endast i anslutning till måltid. Arbetsgivaren bekostar inte starksprit vid intern representation.

Varberg
Kommunen har sedan 1983 /.../ möjlighet att servera vin, öl eller motsvarande vid representation, däremot inte starksprit. Härvid förutsätts att alkoholkonsumtionen är måttfull och inte går utöver vad gästfriheten kräver.

Falkenberg
Falkenbergs kommun har en hög restriktivitet när det kommer till alkohol och intern representation, det är vid tillfällen som 25 år i företaget som det skulle kunna förekomma till exempel. 

Kungsbacka
Arbetsgivaren bjuder aldrig på alkohol i anslutning till internt anordnade utbildningar, konferenser eller personalsociala aktiviteter, undantag kan göras i samband med gratifikationsmåltid då öl/vin kan serveras.

Källa: Svar från de olika kommunerna till P4 Halland samt från motionen i Kungsbacka kommun som gick igenom på kommunfullmäktigemötet i augusti 2017. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".