Kajsa Kjellergren springer 100 meter.
Kajsa Kjellergren springer hem 100-metersfinalen. Foto: Privat.

Halländsk sprintsuccé i Ungdomsfinnkampen

1:07 min

16-åringarna Tilde Johansson från Falkenberg och Kajsa Kjellergren från Halmstad vann sina individuella grenar och sprang dessutom tillsammans hem segern i 100-metersstafetten.

Just nu pågår Finnkampen på Stockholms stadion. Parallellt avgörs också Ungdomsfinnkampen där två halländska tjejer visat framfötterna.

Under gårdagen sprang talangen Tilde Johansson, 16, från Falkenberg hem finalen på 300 meter häck. Och det med bravur. Tiden 41.38 innebar ett nytt personligt rekord och mästerskapsrekord.

– Jättebra sprunget av henne. Jag såg henne tyvärr inte för jag höll på med att värma upp inför 100 meter då, säger Kajsa Kjellergren.

Och tur var väl det för den 16-åriga Halmstadstjejen. På tiden 12.16 vann hon 100-metersfinalen trots vissa besvär.

– Jag stukade foten under SM för tre veckor sedan, så jag har inte kunnat träna så mycket. Jag är ändå nöjd att jag vann, men inte med tiden, säger Kjellergren

Men det stannade inte där. Båda deltog även under stafetten på 4 x 100 meter. Det blev en lyckad och märklig avslutning när vännerna växlade mellan varandra och Kajsa Kjellergren skulle springa den sista sträckan. 

– Finland hade växlat ut sig så jag fick springa min sträcka själv. Så det kändes lite konstigt men ändå härligt att springa över mållinjen.

Joggade du in då eller?

 Nej, jag försökte springa på. Men det var ju svårt när jag inte hade något motstånd emot mig.

Tävlingarna pågår även under söndagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".